Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

ko zove studente?

Zulfikarpašić odgovorila Ajnadžiću

amra-zulfikarpasic (1)

Niste demantovali da neko zove stipendiste predstavljajući se kao općinski službenik i traži od njih da učestvuju u vašoj predizbornoj kampanji

Amra Zulfikarpašić, vijećnica Naše stranke i predsjednica Općinske komisije za dodjelu stipendija u Općini Centar, jučer je obavijestila javnost da određeni ljudi, predstavljajući se kao općinski službenici, zovu stipendiste u Općini Centar i ucjenjuju ih da učestvuju u SDA kampanji u toj općini.

Nedžad Ajnadžić je odgovorio, ali ne u vezi s konkretnim slučajem već je komentirao rad vijećnika Naše stranke u Općinskom vijeću.

Zulfikarpašić opet podsjeća na ozbiljnost situacije u kojoj neko zloupotrebljava lične podatke građana kojima raspolaže samo općinska služba za obrazovanje.

“Gospodine Ajnadžiću, s obzirom na ozbiljnost situacije očekivala sam vaš odgovor, ali ne i izvrdavanje.

Vi niste demantovali da neko zove stipendiste Općine Centar predstavljajući se kao općinski službenik i traži od njih da učestvuju u vašoj predizbornoj kampanji.

Ko to radi? Radi li to s vašim znanjem? Ko mu je dao podatke? Šta ćete učiniti da to spriječite? Hoćete li barem reći stipendistima da odbiju taj poziv te da se zbog dodijeljenih stipendija ne moraju osjećati dužni vama niti vam pružiti bilo kakvu protivuslugu”, rekla je Zulfikarpašić.