Notice: Trying to get property 'display_name' of non-object in /srv/storage/fokus.ba/wp-content/plugins/wordpress-seo-premium/frontend/schema/class-schema-person.php on line 152
BiH

Žuljević: Generacijski projekat kolektora vlast pretvorila u pljačku stoljeća

14/07/2018

Sistem prečišćivača otpadnih voda u Mostaru, famozni kolektor koji se tri posljednje godine gradi u gradu na Neretvi je predstavljao generacijski projekat koji je danas više nego očigledno pretvoren u potpuni građevinski promašaj i bezočnu pljačku kreditnih sredstava.

I pored činjenice da su građani više od godinu dana trpili haos i uništavanje vlastitih vozila danas nemamo niti jednu relevantnu informaciju šta se dešava sa realizacijom samog projekta.

Netransparentnost, nekvalitet, neprofesionalnost, neorganizovanost jednom riječi haos je kontinuirani pratilac ovog projekta koji je očigledno ništa drugo nego ogledalo vlasti koja zadnjih dvadeset godina vlada Mostarom.

Postavlja se pitanje gdje su inspekcije, gdje su nadzori, gdje su unutrašnje službe kontrole, šta radi tužilaštvo, pa je li moguće da je kompletan državni sistem kapitulirao pod brukom, sramotom i javašlukom koji nam je priredila politika realizacijom ovog projekta?

Rupe koje se ukazuju na netom završenim lokacijama, haos potopljenih ulica nakon malo jače kiše su svakom ozbiljnom dovoljne da vidi kako je ovo jasno propao projekat koji je rezultirao većom štetom nego koristi za grad Mostar.

Još jednom pozivam nadležne institucije, a posebno tužilaštvo HNK da se ne prave niti slijepi niti gluhi, jer postoji dovoljan broj informacija koje su relevantne za pokretanje postupaka po službenoj dužnosti za utvrđivanje odgovornosti za ovakvo stanje koje danas imamo.

U protivnom, niko nas kao građane neće moći razuvjeriti da su postali saučesnici vladajuće politike u lopovluku vlastitih građana.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.