Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Žuljević o gradnji Koridora 5C kroz Mostar: To je oduzimanje osnovnih prava građanima

BiH

aner zuljevic2223

Delegat Socijaldemokratske partije BiH u Domu naroda Parlamenta Federacije BiH Aner Žuljević, povodom najava o izgradnji trase Koridora 5C kroz mostarsko gradsko područje Jugoistok, smatra da je ovo još jedna namjera vladajućih struktura da se građanima oduzmu njihova osnovna ljudska prava.

– Pokušaj vladajućih stranaka da stanovnike Mostara i Blagaja uvjere kako je nužno i za njih najbolje da im se oduzme plodna zemlja, njihova prirodna bogatstva i njihovi domovi, kako bi se izgradila dionica autoputa, predstavlja najgori oblik diktatorskog odnosa prema ljudima kojima vlast treba da služi, a ne da ih unesrećuje – tvrdi Žuljević, navodi se u saopćenju SDP-a.

Tvrdi da se SDA na ovaj način uključila u kampanju “uništimo domaće” u kojoj ljude “uvjeravaju da je izgradnja autoputa preko ovog arhitektonskog, historijskog i prirodnog bisera Bosne i Hercegovine prioritet bez alternative”.

– Sreća po stanovnike Blagaja leži u činjenici da je aktuelna vlast ionako nesposobna da izgradi i centimetar autoputa, pa se oni barem u dogledno vrijeme ne moraju brinuti oko trase – poručuje je Žuljević, saopćeno je iz SDP-a.