Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Žuti meteoalarm za veći dio BiH: Evo gdje se očekuje i više od 30 cm novog snijega

snijeg_krajina_

Federalni hidrometeorološki zavod za sutra je u Bosni i Hercegovini prognozirao oblačno vrijeme. U Bosni će većinom padati snijeg. Tokom dana, najmanje padavina na istoku i sjeveroistoku Bosne gdje je lokalno moguća slaba kiša i susnježica. Krajem dana i tokom večeri, susnježica i snijeg se očekuju i u ovim djelovima.

U Hercegovini kiša, na planinama snijeg. Prognozirana količina padavina od 10 do 20, a u Hercegovini i na jugozapadu Bosne od 20 do 35 litara po metru kvadratnom, lokalno i više.

Prognozirana visina novog snijega je 10 do 20 centimetara, a u višim predjelima i više od 30 centimetara. Vjetar slab istočnog i sjeveroistočnog smjera. Temperatura zraka uglavnom između -1 i 5, na jugu zemlje između 6 i 11 stepeni.

U Sarajevu oblačno vrijeme sa snijegom prije podne i krajem dana. Temperatura zraka između -1 i 3 stepena.

Kakvo nas vrijeme očekuje narednih dana

U petak u Bosni i Hercegovini očekuje se oblačno vrijeme. U Bosni će većinom padati snijeg ili susnježica. Na istoku i sjeveroistoku Bosne sa kišom i susnježicom. U Hercegovini kiša, na planinama snijeg. Više padavina u Hercegovini i jugozapadu Bosne. Prognozirana količina padavina od 2 do 10, a u Hercegovini od 15 do 25 litara po metru kvadratnom, lokalno i više. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Jutarnja temperatura zraka uglavnom između -2 i 3, na jugu od 2 do 6, a najviša dnevna od 1 do 6, na jugu zemlje između 7 i 11 stepeni.

U subotu u Bosni i Hercegovini očekuje se oblačno vrijeme. U Bosni sa susnježicom i slabim snijegom. Tokom dana, postupan prestanak padavina. U Hercegovini bez padavina. Jutarnja temperatura zraka uglavnom između -4 i 1, na jugu od 2 do 5, a najviša dnevna od -1 do 5, na jugu zemlje do 9 stepeni.

U nedjelju u Bosni i Hercegovini oblačno vrijeme sa mrazom u jutarnjim satima. Tokom dana, sa susnježicom i snijegom u Bosni. U Hercegovini sa kišom, a u planinskim djelovima Hercegovine kiša će prelazit u susnježicu i snijeg. Jutarnja temperatura zraka uglavnom između -8 i -2, na jugu od 1 do 3, a najviša dnevna od -5 do 1, na jugu zemlje do 6 stepeni.