vremenska prognoza

Žuto upozorenje zbog magle u nekoliko dijelova BiH

magla

Upozorenje zbog guste magle izdato je za područja Banjaluke, Sarajeva, Višegrada, Bihaća i Tuzle

Žuto upozorenje zbog nepovoljnih vremenskih prilika izdato je za nekoliko područja u Bosni i Hercegovini, javlja Anadolu Agency (AA).

Upozorenje zbog guste magle izdato je za područja Banjaluke, Sarajeva, Višegrada, Bihaća i Tuzle.

Danas će u većem dijelu Bosne preovladavati dugotrajna magla i niska naoblaka. Pretežno sunčano vrijeme u Hercegovini, zapadu i jugozapadu Bosne. Vjetar slab istočnog i jugoistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -4 i 0, na jugu zemlje od 4 do 7 stepeni Celzijusa. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 3 i 8, na jugu zemlje od 12 do 16 stepeni..

U četvrtak u većem dijelu Bosne će preovladavati dugotrajna magla i niska naoblaka. Pretežno sunčano vrijeme u Hercegovini, zapadu, jugozapadu Bosne i na planinama. Vjetar slab istočnog i jugoistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -4 i 1, na jugu zemlje do 6 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 3 i 9, na jugu zemlje od 12 do 16 stepeni, prognoza je meteorologa Federalnog hidrometeorološkog zavoda Bosne i Hercegovine (FHMZBiH).

U petak se očekuje pretežno sunčano vrijeme u Hercegovini, zapadu, jugozapadu Bosne i na planinama. U centralnim i istočnim područjma prije podne magla po kotlinama, a sunčanije u drugom dijelu dana. Na cijelom sjeveru zemlje dugotrajna magla i niska oblačnost. Vjetar slab istočnog i jugoistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -3 i 1, na jugu zemlje do 6. Najviša dnevna temperatura zraka u sjevernim područjima od 2 do 6. U ostatku Bosne najviša dnevna temperatura zraka između 6 i 10, a na jugu zemlje od 12 do 15 stepeni.