Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

FHMZ

Žuto upozorenje zbog vjetra u četiri područja u BiH

vjetar

Upozorenje je izdato za područja Bihaća, Mostara, Livna i Trebinja

Žuto upozorenje zbog jačih udara vjetra izdato je za nekoliko područja u Bosni i Hercegovini, javlja Anadolu Agency (AA).

Upozorenje zbog udara vjetra od 40 kilometara na sat na snazi je za područja Bihaća, Mostara, Livna i Trebinja i to do ponoći.

Jutros je u Bosni vrijeme pretežno oblačno, a u Hercegovini vedro. Najniža temperatura zraka izmjerena je na Bjelašnici, devet stepeni, dok je najtoplije bilo u Mostaru 27. U Sarajevu je izmjereno 19 stepeni.

Danas će u Bosni prije podne preovladavati umjereno do pretežno oblačno vrijeme, uz postepeno smanjenje razvedravanja tokom dana. U Hercegovini sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Ponegdje u centralnim i istočnim područjima Bosne povremeno je moguća slaba kiša. Vjetar u Bosni slab do umjeren sjeveroistočni, a u Hercegovini umjerena bura. Dnevna temperatura od 24 do 30, na jugu do 34 stepena.

U Sarajevu prije podne pretežno oblačno vrijeme, a poslije podne se očekuje postepeno smanjenje naoblake. Tokom dana ponegdje na području kantona je moguća slaba i kratkotrajna kiša. Dnevna temperatura oko 25 stepeni, prognoza je meteorologa Federalnog hidrometeorološkog zavoda Bosne i Hercegovine.

U ponedjeljak se očekuje sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Poslije podne ponegdje na jugoistoku Bosne i istoku Hercegovine mogući su lokalni pljuskovi. Vjetar slab do umjeren sjeverni i sjeveroistočni. Jutarnja temperatura od 14 do 20, na jugu do 24, a dnevna od 24 do 30, na jugu do 34 stepena.

U utorak u Bosni vrijeme će biti pretežno oblačno. U prvom dijelu dana u većem dijelu Bosne se očekuje kiša. Poslije podne razvedravanje u Krajini i Posavini, a do kraja dana i u ostatku Bosne. U Hercegovini sunčano uz malu oblačnost. Jutarnja temperatura od 13 do 19, na jugu od 19 do 24, a dnevna od 15 do 21, na jugu od 22 do 27 stepeni.

U srijedu vrijeme će biti sunčano. Jutarnja temperatura od 8 do 15, na jugu do 19, a dnevna od 21 do 27, na jugu do 31 stepen.

U četvrtak vrijeme će biti sunčano. Jutarnja temperatura od 8 do 15, na jugu do 19, a dnevna od 25 do 30, na jugu do 34 stepena Celzijusa.