BiH

Koordinacioni tim

Zvaničnici iz RS-a tvrde da je usporen tok epidemije

06/04/2020

Bilo je riječi i o narednim koracima i uredbama sa zakonskom snagom kojima će se regulisati određena pitanja s ciljem prevazilaženja problema u privredi

Republika Srpska uspjela je donesenim mjerama u borbi protiv širenja virusa usporiti tok epidemije i smanjiti udar na zdravstvene ustanove – ocijenili su članovi glavnog koordinacionog tima, koji čine entitetska predsjednica Željka Cvijanović, premijer Radovan Višković, član Predsjedništva BiH Milorad Dodik i ministar zdravlja i socijalne zaštite Alen Šeranić.

Na sastanku u Banjoj Luci razgovarali su i o ekonomskim mjerama koje nadležne institucije RS donose s ciljem ublažavanja posljedica uticaja virusa korona na privredu entiteta.

Bilo je riječi i o narednim koracima i uredbama sa zakonskom snagom kojima će se regulisati određena pitanja s ciljem prevazilaženja problema u privredi, a koje će biti donesene u narednom periodu, saopćeno je iz Biroa za odnose s javnošću entitetske presjednice.

Ponovo su pozvali građane da se pridržavaju svih propisanih mjera zaštite od koronavirusa, te apelovali na osobe kojima su propisane mjere kućne izolacije da ih se striktno pridržavaju.

Komentari

Autor: Fena

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.