Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Zvizdić: BiH i Srbija potpisuju četiri protokola

BiH

zvizdic

Predsjedavajući Vijeća ministara Bosne i Hercegovine Denis Zvizdić izjavio je danas u Sarajevu da će na zajedničkoj sjednici Vijeća ministara i Vlade Srbije, koja će biti održana u srijedu u glavnom gradu BiH, biti puno tačaka na dnevnom redu iz različitih oblasti, prvenstveno bilateralne teme, ekonomska saradnja, zajednički nastup na trećim tržištima i vanjskotrgovinska razmjena.

Istakao je da će nakon sjednice biti potpisani protokoli o traženju nestalih osoba, zaštiti mosta Mehmed-paše Sokolovića u Višegradu, o okolišu i održivom razvoju, te iz oblasti telekomunikacija.

Zvizdić je rekao da će na dnevnom redu biti i iznalaženje modela za plaćanje naknada općinama koje su potopljene u vezi izgradnje hidroelektrana, a takvih je u BiH četiri, o budućoj izgradnje pruge Beograd-Sarajevo, o izgradnji cestovonog pravca Novi Sad- Šabac-granica BiH i dalje kroz BiH, kao i energetski tretman rijeke Drine.

Naglasio je da će sa zajedničke sjednice biti poslana poruka kvalitetne saradnje između dvije prijateljske i susjedne države, koje su jasno opredijeljene za evropske integracije, te žele bazirati odnose na razumijevanju, uvažavanju i pomirenju.