Zvizdić i Đukanović u Blagaju: Dobra regionalna saradnja uslov za prosperitet

BiH

zvizdic djukanovic 2 (1)

Predsjedavajući Vijeća ministara Bosne i Hercegivine Denis Zvizdić susreo se danas u Blagaju sa predsjednikom Crne Gore Milom Đukanovićem, sa kojima je razgovarao o unapređenju regionalne saradnje i integracijskim procesima u regionu.

Zvizdić je izrazio zadovoljstvo što je domaćin današnjeg susreta i rekao da ovakvih susreta treba biti što više jer su upravo oni generator pozitivnih integracijskih procesa u regiji.

Istakao je punu opredijeljenost Bosne i Hercegovine za učešće u regionalnim inicijativama i svim aktivnostima koji vode ka unapređenju regionalne saradnje. Dodao je da su upravo dobra regionalna povezanost država i saradnja u svim segmentima preduvjet za sigurnost, stabilnost, ekonomski prosperitet i ubrzane euroatlantske integracije čitave regije.

zvizdic djukanovic 2 (2)

Zvizdić je čestitao Đukanoviću na prijemu Crne Gore u NATO savez i istakao da je to značajan iskorak u dugoročnom stabiliziranju regije.

Nakon susreta predsjedavajući Zvizdić i predsjednik Đukanović posjetili su umjetničku koloniju u Počitelju.

U večernji satima će Zvizdić i Đukanović prisustvovati obilježavanju 12. godišnjice obnove Starog mosta „Mostar ne zaboravlja prijatelje“.