Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Zvizdić i Hahn: BiH napravila veliki reformski zamah

zvizdic

Na marginama Konferencije o sigurnosti koja se održava u Minhenu, predsjedaajući Vijeća ministara BiH sastao se danas sa povjerenikom Evropske komisije za proširenje i politiku susjedstva, Johannesom Hahnom.

Predsjedavajući Zvizdić je upoznao Hahna sa političkom i ekonomskom situacijom u BiH i sa stepenom izvršavanja zadataka iz Upitnika Evropske komisije kojeg je BiH dobila u decembru prošle godine, kao i sa posvećenosti regionalnoj saradnji. Zahvalio se i na korektnom i konstruktivnom pristupu Bosni i Hercegovini i na pomoći u ispunjavanju uslova na putu ka Evropskoj uniji.

Komesar Johannes Hahn je pohval io napore Vijeća ministara BiH i predsjedavajućeg Zvizdića na konstruktivnom radu i na kontinuiranom jačanju regionalne saradnje.

Suglasili su se da je Bosna i Hercegovina napravila veliki zamah sa reformama koje su neophodne za rješavanje ekonomskih i socijalnih izazova i koje su ključne za napredak na evropskom putu, te da je potrebno uložiti napor za prevladavanje svih prepreka koje stoje na tom putu.