Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Sarajevo

Zvizdić i Hartmann: Raditi na unapređenju integriteta izbornog procesa

Zvizdic amb Austrije (1)

Zvizdić i ambasadorica Hartmann saglasili su se i oko toga da je neophodno posvetiti se ekonomskom razvoju države i zaustavljanju odlaska mladih ljudi

Predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Denis Zvizdić sastao se danas s ambasadoricom Republike Austrije u Bosni i Hercegovini Ulrike Hartmann.

Razgovarali su o bilateralnoj saradnji između dvije zemlje i zaključili da je dobra i da postoji veliki prostor za unapređenje saradnje u svim oblastima.

Predsjedavajući Zvizdić i ambasadorica Hartmann razgovarali su i o aktuelnoj političkoj situaciji u BiH. Složili su se da je ona vrlo komplicirana i da je neophodno što prije prekinuti blokadu državnih institucija i nastaviti raditi na ispunjavanju uslova za pristupanje euroatlantskim integracijama Bosne i Hercegovine.

Predsjedavajući Zvizdić rekao je da je u Bosni i Hercegovini situacija vrlo složena i upozorio da je ugrožena dostignuta stabilnost i sigurnost. Izrazio je nadu da će neustavna i nezakonita blokada rada institucija BiH kojoj svjedočimo biti okončana.

Tokom sastanka bilo je riječi i o Izbornom zakonu BiH. Sagovornici su se saglasili da je neophodno raditi na unapređenju integriteta izbornog procesa kako bi se osigurali fer izbori u BiH.

Zvizdić i ambasadorica Hartmann saglasili su se i oko toga da je neophodno posvetiti se ekonomskom razvoju države i zaustavljanju odlaska mladih ljudi.

Predsjedavajući Zvizdić zahvalio je na dosadašnjoj podršci koju Republika Austrija pruža Bosni i Hercegovini i rekao da očekuje da se podrška nastavi i ubuduće, saopćeno je iz PSBiH.