Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Zvizdić i Hellbach: Bilateralna saradnja Njemačke i BiH dobra

Zvizdic-Hellbach2

Predsjedavajući Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić primio je danas u oproštajnu posjetu ambasadora SR Njemačke u BiH Christiana Hellbacha i zahvalio mu se na profesionalnoj i prijateljskoj saradnji tokom boravka u BiH.

Zvizdić i Hellbach su se saglasili da je bilateralna saradnja Njemačke i Bosne i Hercegovine dobra i da će se nastaviti unapređivati i u narednom periodu.

Zvizdić je istaknuo značaj odlučne podrške i angažmana Vlade SR Njemačke na čelu s kancelarkom Angelom Merkel u procesu približavanja Bosne i Hercegovine Evropskoj uniji, kao i pokretanje njemačko-britanske inicijative.

Hellbach je rekao da će Njemačka nastaviti da daje podršku procesima evropskih integracija BiH i podržao napore koje čini Vijeće ministara BiH na čelu s predsjedavajućim Zvizdićem.

Predsjedavajući Vijeća ministara BiH je rekao da je za BiH od velike važnosti da može računati na dalju podršku SR Njemačke u provedbi potrebnih socijalnih i ekonomskih reformi u skladu s reformskom agendom.

Zvizdić se zahvalio Hellbachu na podršci i na prijateljskom i profesionalnom odnosu prema BiH i poželio mu dobar poslovni uspjeh u narednom periodu, saopćeno je iz Vijeća ministara BiH.