BiH

predsjedavajući pdpsbih

Zvizdić: Kolegij u utorak razmatra prijedlog Schmidta da se obrati Parlamentu BIH

23/10/2021
Foto: Armin Durgut/PIXSELL

Zvizdić je podsjetio kako je Schmidt ranije uputio zahtjev da se obrati Predstavničkom domu 28. ili 29. oktobra, te iznese svoje stavove i viđenje aktuelne političke situacije u Bosni i Hercegovini

Predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Denis Zvizdić izjavio je da će u utorak na dnevnom redu Kolegija, a zatim i proširenog Kolegija biti zahtjev visokog predstavnika Christiana Schmidta da se obrati Parlamentu BiH, javlja Anadolu Agency (AA).

Zvizdić je podsjetio kako je Schmidt ranije uputio zahtjev da se obrati Predstavničkom domu 28. ili 29. oktobra, te iznese svoje stavove i viđenje aktuelne političke situacije u Bosni i Hercegovini.

“Ta zamobla, odnosno taj prijedlog će biti na sjednici Kolegija, i na sjednici proširenog Kolegija, u utorak”, kazao je Zvizdić.

Rekao je kako je siguran da će biti odobrena sjednica na kojoj će se visoki predstavnik obratiti.

“Sasvim sam siguran, imajući u vidu da je visoki predstavnik dio Međunarodnog mirovnog sporazuma i izuzetno bitna karika u kompletnom funkcioniranju BiH i provedbi civilnog dijela Dejtonskog sporazuma da će oni koji dođu na sjednicu Kolegija i koji dođu na sjednicu proširenog Kolegija odobriti održavanje sjednice na kojoj će se obratiti visoki predstavnik”, istakao je Zvizdić.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.