Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Član Kolegija pdpbih

Zvizdić: Nakon šest godina konačno realiziran prioritet broj tri iz Mišljenja EK

Sarajevo: Sjednica Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH
11.01.2021., Sarajevo, Bosna i Hercegovina - Sjednica Predstavnickog doma Parlamentarne skupstine Bosne i Hercegovine. Denis Zvizdic Photo: Armin Durgut/PIXSELL

Ono što ga ga posebno raduje, kaže, jeste činjenica da usvojeni Poslovnik ne počiva niti na etničkom niti na entitetskom principu donošenja odluka

Član Kolegija Predstavničkog doma Parlamenta BiH Denis Zvizdić izjavio je da je danas, nakon šest godina, konačno u cijelosti realiziran prioritet broj tri iz Mišljenja Evropske komisije o zahtjevu BiH za članstvo u EU.

– Danas smo zajedno sa kolegama iz Evropskog parlamenta, nakon šest godina nerazumnog zastoja, usvojili Poslovnik Parlamentarnog odbora za stabilizaciju i pridruživanje – napisao je Zvizdić na Twitter profilu.

Ono što ga ga posebno raduje, kaže, jeste činjenica da usvojeni Poslovnik ne počiva niti na etničkom niti na entitetskom principu donošenja odluka, kako su to ranije tražili pojedini članovi delegacije BiH, što je i bio razlog šestogodišnje blokade, već isključivo na demokratskom načinu odlučivanja kakav imamo u tijelima Evropske unije.