BiH

Mostar

Zvizdić: Ne smije se dozvoliti da propadne kredit MMF-a

21/04/2020

To su temeljna sredstva na koje računaju privrednici, oni kojima je zabranjen rad, oni koji u ovom trenutku ne mogu učestvovati u ekonomskom životu Federacije BiH

Zamjenik predsjedavajućeg Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Denis Zvizdić izjavio je danas u Mostaru kako je siguran da će nedoumice, ukoliko one uopće postoje, vrlo brzo biti riješene i da će kredit MMF-a biti u potpunosti operativan.

Odgovarajući na pitanje novinara zašto kadrovi SDA u Vijeću ministara danas nisu glasali za kredit MMF-a, Zvizdić je kazao kako nije do kraja informisan o čemu se radi, ali da je siguran da postoje neki opravdani razlozi.

– Nisam do detalja upoznat zašto nisu glasali, ali po nekoj mojoj pretpostavci može biti moguće jedino da su u međuvremenu eventualno promijenjeni neki principi unutar već ustaljenoga načina i metoda na koji se prihvata kredit MMF-a, na koji se plasira kredit MMF-a, i vrlo jasna pravila igre kako se otplaćuje taj kredit – kazao je Zvizdić.

Dodao je da se ne smije dozvoliti da propadne kredit MMF-a, koji je bazna osnova za formiranje stabilizacijskoga fonda i uopće osnova za pomoć i kantonima i Federaciji BiH.

– To su temeljna sredstva na koje računaju privrednici, oni kojima je zabranjen rad, oni koji u ovom trenutku ne mogu učestvovati u ekonomskom životu Federacije BiH. Riječ je dakle o 200 miliona za sam fond, 200 miliona za nivo kantona, tako da sam siguran da će se te nedoumice, ako one uopće postoje, vrlo brzo biti riješene i da će kredit MMF-a biti u potpunosti operativan – poručio je Zvizdić iz Mostara.

Komentari

Autor: Fena

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.