Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

predsjedavajući pdpsbih

Zvizdić pisao Pelosi: Mi u BiH saosjećamo sa stradalim u napadu 11. septembra 2001.

denis-zvizdic-fena

“Terorizam je postao globalna prijetnja i samo zajedno možemo odgovoriti tom izazovu i prijetnji”, poručio je Zvizdić

Predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Denis Zvizdić u povodu godišnjice od terorističkog napada, 11. septembra 2001. godine u Sjedinjenim Američkim Državama uputio je pismo predsjednici Zastupničkog doma Kongresa SAD, Nancy Pelosi, javlja Anadolu Agency (AA).

Zvizidić je izrazio saosjećanje povodom godišnjice jednog od najstravičnijih terorističkih napada koje je svijet ikada vidio, napada na tornjeve Svjetskog trgovačkog centra u New Yorku i Pentagona u Washingtonu.

“Terorizam je postao globalna prijetnja i samo zajedno možemo odgovoriti tom izazovu i prijetnji”, poručio je Zvizdić, te dodao:

“Mi u Bosni i Hercegovini, čiji su građani u nedavnoj prošlosti bili izloženi strašnim stradanjima i patnjama, razumijemo i dijelimo saosjećanje sa porodicama nastradalih u terorističkom napadu. Uvjeravam vas da u borbi protiv terorizma i svih oblika ekstremizma, cijeneći naše dugo i iskreno prijateljstvo, uz puni pijetet i iskreno saosjećanje za sve ljude koji su poginuli u ovoj tragediji, čvrsto stojimo uz Sjedinjene Američke Države”.