Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Zvizdić razgovarao s delegacijom privrednika iz Indije

Zvizdic-privrednici Indije 13-04-17 001

Predsjedavajući Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić danas je u Sarajevu informisao delegaciju privrednika iz Indije o političkoj i ekonomskoj situaciji u Bosni i Hercegovini, a posebno o napretku BiH na evropskom putu.

Naglasio je da je jedan od prioriteta rada Vijeća ministara BiH ekonomski razvoj i otvaranje novih radnih mjesta privlačenjem stranih investicija, kako bi mladi ljudi ostajali u Bosni i Hercegovini. Upoznao je indijske privrednike s komparativnim prednostima BiH, njenom geo-strateškom pozicijom, pogodnostima poslovanja s EU-om, prirodnim bogatstvima, obrazovanom radnom snagom i pogodnostima za strane investitore.

Kao najperspektivnije sektore za investiranje, pored infrastrukture i namjenske industrije, Zvizdić je istakao oblasti poljoprivrede, prehrambene, automobilske, metalne i drvne industrije, energetskog sektora, kao i hemijske, farmaceutske industrije i turizma.

Privrednici iz Indije su izrazili zadovoljstvo posjetom i prijemom u BiH, te izrazili interesovanje za pokretanje novih projekata u Bosni i Hercegovini.

Sastanku su prisustvovali amabasador BiH u Indiji Sabit Subašić i počasni konzul BiH Suhas Mantri, saopćeno je iz Vijeća ministara BiH.