Predsjedavajući Vijeća ministara

Zvizdić razgovarao s predsjednikom Generalne skupštine UN

newyork_zvizdic_band (2)

Svjesni smo da se kontinuirano radi na iznalaženju najefikasnijih i konkretnih odgovora na izazove i probleme s kojima se savremeni svijet susreće

Predsjedavajući Vijeća ministara Bosne i Hercegovine Denis Zvizdić razgovarao je u New Yorku s predsjednikom Generalne skupštine Ujedinjenih nacija Tijanijem Muhamedom Bandom i čestitao mu na odličnom predsjedavanju 74. zasjedanja.

Izrazio je zahvalnost i podržao napore Ujedinjenih nacija u cilju unapređenja najviših ciljeva, što doprinosi jačanju uloge UN-a u svijetu.

“BiH prepoznaje veliki značaj i važnu ulogu UN-a na globalnom nivou. Svjesni smo da se kontinuirano radi na iznalaženju najefikasnijih i konkretnih odgovora na izazove i probleme s kojima se savremeni svijet susreće.

Bosna i Hercegovina kontinuirano prati i u skladu s mogućnostima jača kapacitete u borbi protiv terorizma, međunarodnog kriminala, borbe protiv nelegalne trgovine ljudima i podstiče zaštitu planete od uništavanja izazvanog ljudskim faktorom”, rekao je tokom sastanka predsjedavajući Zvizdić, saopćeno je iz Vijeća ministara BiH.