BiH

BiH

Zvizdić: Rok za plaćanje PDV-a u BiH je najkraći u Evropi

28/05/2020

Mislim da je to racionalan prijedlog koji podržava i realni sektor, a nadvladala ga je politika, kako se to inače dešava kad se poltika umiješa u struku i u kvalitetna zakonska rješenja

Nakon što delegati Doma naroda PSBiH danas nisu dali podršku njegovom prijedlogu za razmatranje dopuna Zakona o PDV-u, dopredsjedavajući Predstavničkog doma PSBiH Denis Zvizdić izjavio je da je ipak očekivao da delegati podrže izmjene.

– Mislio sam da će imati razumijevanja za činjenicu da je više od 30.000 poslovnih subjekata podržalo ovaj prijedlog, kao i za argumente koje sam iznio kad sam obrazlagao predložene izmjene – rekao je Zvizdić.

Naveo je da je rok za plaćanje PDV-a u BiH najkraći u Evropi i da bi pomjeranjem tog roka u ovom trenutku u novčanim tokovima ostalo oko 200 miliona KM, što bi značajno pojačalo likvidnost preduzeća.

– Mislim da je to racionalan prijedlog koji podržava i realni sektor, a nadvladala ga je politika, kako se to inače dešava kad se poltika umiješa u struku i u kvalitetna zakonska rješenja – tvrdi Zvizdić.

Istakao je da ta tema neće nestati jer to zahtijevaju poslovni subjekti, te da je njegov prijedlog usklađen s direktivom Evropske unije.

Komentari

Autor: Fena

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.