Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Zvizdić sa zvaničnicima MMF-a: BiH u procesu ozbiljnih reformi

BiH

Zvizdic-Snel

Predsjedavajući Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić razgovarao je u Washingtonu sa izvršnim direktorom MMF-a Mennom Snelom i sa šefom Misije MMF-a za BiH Nadeemom Ilahijem.

Zvizdić je rekao da se BiH nalazi u procesu ozbiljnih strukturalnih i ekonomskih reformi i da BiH želi da nastavi s provođenjem bitnih reformi u sektoru koji bi značio dalje jačanje finansijske stabilnosti. Razgovarano je o realiziranju prethodnih mjera koje su definirane u Pismu namjere s MMF-om u decembru 2015. godine.

Na sastanku je posebna pažnja posvećena pitanju uređenja bankarskog sektora u BiH, transparentnoj i efikasnoj saradnji između poreznih uprava i drugih institucija unutar bankarskog i poreznog sektora. Sagovornici su se usaglasili da je za BiH vrlo važna finansijska stabilnost, kao i povećanje stepena transparentnosti rada ovih institucija i istaknuli da je to izuzetno važna poruka za buduće investitore u BiH.

Sastanku su prisustvovali ambasador BiH u SAD Haris Hrle i direktor Centralne banke BiH Senad Softić, saopćeno je iz VMBiH.