Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Zvizdić u Washingtonu sa dužnosnicima State Departmanta

Zvizdic-Yee111

Predsjedavajući Vijeća ministara Bosne i Hercegovine Denis Zvizdić razgovarao je u Washingtonu s generalnim direktorom za evropske poslove u Nacionalnom savjetu za sigurnost SAD-a Charlesom Kupchanom i zamjenikom pomoćnika američkog državnog sekretara Hoytom Brianom Yeeom.

Upoznao ih je o ispunjavanju uvjeta za članstvo u Evropskoj uniji, stepenu realizacije zadataka za aktiviranje MAP-a i za nastavak NATO integracija, kao i o ekonomskoj i političkoj situaciji u BiH te stepenu realizacije Ekonomske reformske agende.

Predsjedavajući Zvizdić je zahvalio na podršci koju SAD pružaju Bosni i Hercegovini te i obavijestio o dosadašnjem napretku u provedbi reformi.

Direktor Kupchan i zamjenik pomoćnika državnog sekretara Yee su naglasili da će SAD nastaviti podržavati BiH u provođenju teških reformi ističući da je neophodno sačuvati zamah koji ima BiH na euroatlantskom putu.

Predsjedavajući Zvizdić je ocijenio da je BiH ispunila veliki dio uvjeta za aktiviranje Akcionog plana za članstvo u NATO-u, te da se nada pozitivnom rezultatu na samitu u Varšavi.

Sastancima je prisustvovao ambasador BiH u SAD-u Haris Hrle, saopćeno je danas iz Vijeća ministara BiH.