Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Zvizdić uputio telegram saućešća Orbanu povodom stradanja mađarskih učenika

zvizdic

Predsjedavajući Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić uputio je telegram saućešća premijeru Mađarske Viktoru Orbanu povodom teške saobraćajne nesreće u Italiji u kojoj su poginuli mađarski učenici, prenosi Anadolu Agency (AA).

“Duboko nas je potresla vijest o teškoj nesreći u kojoj je poginuo veliki broj mladih ljudi. U ime Vijeća ministara BIH i svoje lično ime molim vas da primite izraze najdubljeg suosjećanja i da prenesete izraze našeg najiskrenijeg saučešća porodicama nastradalih”, navodi se u telegramu saučešća predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH.

Podsjetimo da je autobus bio na putu ka Budimpešti, a prevozio je učenike starosne dobi od 15 do 17 godina. Jačina udara bila je toliko jaka da su neki od putnika izletjeli iz autobusa, navode italijanski mediji.

Prema zvaničnoj informaciji Ministarstva vanjskih poslova Mađarske, u autobusu je bilo 54 ljudi, uključujući i odrasle osobe koje su bile u pratnji učenika, te dva vozača, ali se smatra da je stvarni broj bio veći iz razloga koji tek treba utvrditi.