Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Zvizdić – Wicker u Washingtonu: Rješavati problem nezaposlenosti mladih

zvizdic – wicker

Predsjedavajući Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić sastao se u Washingtonu sa senatorom Rogerom Wickerom gdje je poručeno da je mladima u BiH potrebno stvoriti pravne i ekonomske uslove kako ne bi budućnost tražili odlaskom u druge zemlje, prenosi Anadolu Agency (AA).

Izrazio je zahvalnost za bezrezervnu podršku suverenitetu i teritorijalnom integritetu BiH, kao i za doprinos senatora Wickera i senatorice Jeanne Shaheen uvođenju u zakonsku proceduru prijedloga Zakona o osnivanju američkog fonda za finansiranje malih i srednjih preduzeća u BiH.

Zvizdić je izrazio i očekivanje da će ovaj zakonski prijedlog biti usvojen i predložio da većina tih sredstava bude usmjerena na zapošljavanje mladih osoba, što predstavlja jedan od najboljih načina rješavanja ovog gorućeg makroekonomskog problema BiH.

„Mladim ljudima je potrebno stvoriti pravne i ekonomske uslove kako ne bi budućnost tražili odlaskom u druge zemlje“, rekao je Zvizdić tokom razgovora sa senatorom Wickerom.

Upoznao je senatora Wickera i sa ključnim prioritetima rada Vijeća ministara BiH i sa stepenom realizacije zadataka na putu ka EU i NATO integracijama. Senator Wicker je rekao da je neophodno nastaviti započeti proces reformi i da BiH ima punu podršku SAD na euroatlantskom putu. Sastanku je prisustvovao ambasador BiH u SAD Haris Hrle.