Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

MUP rezimirao

Burna noć u RS: Ubistvo, tuča i 28 saobraćajnih nesreća

policija-rs

U 28 evidentiranih saobraćajnih nesreća, sedam osoba je zadobilo lakše povrede

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske evidentiralo je u periodu od 16:00 sati 31. decembra prošle godine do 6:00 sati 01. januara šest krivičnih djela, 21 prekršaj javnog reda i mira, 28 saobraćajnih nesreća i jedan požar na području RS.

Iz MUP-a RS izdvojili su ubistvo u Trnu kod Laktaša, tučnjavu u Istočnom Novom Sarajevu te nepoštivanje mjera u Bijeljini.

Podsjećamo, u mjestu Trn kod Laktaša na parkingu benzinske pumpe D. Č., koji je bio u društvu M. Đ. iz Laktaša, pucao je iz pištolja i ranio D. S. u predjelu stomaka i A. B. u predjelu noge, obojica iz Laktaša. Povrijeđeni su prevezena u UKC RS, gdje je D. S. sinoć u 00:30 sati preminuo.

Policijskoj stanici Istočno Novo Sarajevo sinoć oko 21:55 prijavljeno je da je u ispred ugostiteljskog objekta došlo do narušavanja javnog reda i mira tučnjavom između tri osobe.

U periodu od 21:45 do 23:00 sati pripadnici Policijske uprave Bijeljina su sa Upravom za inspekcijske poslove i općinske inspekcije na području Lopara prilikom kontrole rada ugostiteljskih objekata kao i kontrole poštivanja naloženih mjera po Zaključcima Štaba za vanredne situacije tokom pandemije koronavirusa, u jednom ugostiteljskom objektu zatekli 125 osoba, koji nisu poštivale naložene mjere.

U 28 evidentiranih saobraćajnih nesreća, sedam osoba je zadobilo lakše povrede. U 21 saobraćajnoj nezgodi nastupila je materijalna šteta.