Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

mup ks

15-godišnjakinja koju je sinoć udario motociklista u Sarajevu teško povrijeđena

nesreca skenderija
FOTO: avaz.ba

Policijski službenici nastavljaju rad na rasvjetljavanju i dokumentovanju navedenog događaja – navodi se u saopćenju MUP-a KS

U saobraćajnoj nesreći koja se sinoć dogodila u Sarajevu u blizini Mosta Suade i Olge, 52-godišnji motociklista udario je motorom dvije pješakinje, od kojih je 15-godišnjakinja teže povrijeđena i zadržana na daljem liječenju, a 16-godišnjakinja nakon ukazivanja ljekarske pomoći puštena na kućno liječenje.

O ovoj nesreći oglasio se i MUP Kantona Sarajevo.

– Sinoć oko 18,30 sati, na kolovozu raskrsnice ulice Zagrebačka – Terezija – Most Suade i Olge u sarajevskoj općini Centar dogodila se saobraćajna nesreća. Tom prilikom došlo je do udara i obaranja na kolovoz pješakinja, 2007. i 2006. godište od strane motocikla, marke “Kawasaki”, registarskih oznaka OAL-WM 109, kojim je upravljao vlasnik-vozač M.M., rođen 1970. godine u Njemačkoj. U ovoj saobraćajnoj nezgodi, teške tjelesne povrede, zadobila je pješakinja rođena 2007. godine, kojoj je ljekarska pomoć ukazana u KUM-u KCUS-a, a potom na Klinici za ortopediju i traumatologiju, gdje je zadržana na daljem liječenju. Pješakinja rođena 2006. godine, kojoj je ljekarska pomoć ukazana u KUM-u KCUS-a, potom na Klinici za ortopediju i traumatologiju, otpuštena je na kućno lijedenju.

O navedenom je obaviješten dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, koji je izdao usmenu naredbu, da se na licu mjesta izvrši uviđaj od strane uviđajne ekipe MUP-a KS.

Policijski službenici nastavljaju rad na rasvjetljavanju i dokumentovanju navedenog događaja – navodi se u saopćenju MUP-a KS.