Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

presuda

Adi Jašarević dobio 17 godina zatvora za ubistvo u Bugojnu

sudnica

Pronašli su novčanik iz kojeg su uzeli 175 KM i sa stola još 50 KM

Kantonalni sud u Novom Travniku osudio je danas Adija Jašarevića (21) na 17 godina zatvora jer je, zajedno s maloljetnim D. Š., sjekirom ubio Abdulselmana Halepića (85).

U svirepom napadu, koji se dogodio 28. januara u bugojanskom naselju Vesela, nesretnom starcu zadao je više udaraca sjekirom nanijevši mu teške povrede usljed kojih je i preminuo. Jašareviću je ujedno produžen pritvor za devet mjeseci ili do nove odluke suda, piše Dnevni avaz.

Prema navodima iz optužnice, Jašarević i maloljetnik su sjedili sa žrtvom skoro četiri sata prije nego su ga napali. Iskoristili su trenutak kada je otišao po drva i pri povratku bio okrenut leđima. Nakon što ga je Jašarević udario sjekirom Halepić je pao na pod, ali se Jašarević nije zaustavio te ga je udario još jednom. Potom ga je okrenuo na leđa, pretražio prsluk, našao ključeve i zaključao vrata ljetne kuhinje.

Ubistvo u Modriči, policija na nogama

Potraga za osumnjičenim


Ubistvo u Modriči, policija na nogama

Ubice su tijelo unijeli u ljetnu kuhinju. Pokušali su zataškati zločin, tako što su čistili tragove krvi. Napustili su kuću, a potom vratili i pretražili prostorije. Pronašli su novčanik iz kojeg su uzeli 175 KM i sa stola još 50 KM.

Tijelo nesretnog čovjeka pronađeno je 31. januara.

Jašarević, koji je iz Austrije protjeran radi krađa, uhapšen je nedugo nakon zločina, kao i maloljetnik.