Crna hronika

Ubistvo policajaca

Advokat danas uhapšenog zbog ubistva policajaca tvrdi da Obradov ima alibi

30/11/2018

Dodao je da će više informacija o svemu imati nakon što njegovog branjenika ispita postupajući tužilac

Bojan Veselinović, advokat Miloša Obradova sa Pala, koji se dovodi u vezu sa ubistvom dvojice sarajevskih policajaca, za Faktor je potvrdio da je njegov branjenik predat u nadležnost Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, ali je kazao i to da “ne zna iz čega proizilazi osnov sumnje” da je njegov branjenik uradio to za šta se sumnjiči, jer, kako je kazao, ima neosporiv alibi.

– Obradov je u vrijeme ubistva policajaca bio pod nadzorom MUP-a RS. On je tog jutra, između pola četiri i četiri sata, učestvovao u tuči na Palama, zbog čega je intervenisala polciija. Policija je tada bila na mjestu događaja, razdvajala ih, uzimala od njega i ostalih učesnika tuče izjave, tako da on u to vrijeme nikako nije mogao biti na mjestu ubistva policajaca. Ne znam iz čega oni izvode osnov sumnje, jer je nesporno da je Obradov bio na Palama – kazao je advokat.

Dodao je da će više informacija o svemu imati nakon što njegovog branjenika ispita postupajući tužilac.

Pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) uhapsili su jučer Obradova na području Pala, zbog sumnje da je učestvovao u direktnom izvršenju ubistva sarajevskih policajaca Adisa Šehovića i Davora Vujinovića. Radi se o osobi koja je već privođena tokom istrage ovog slučaja.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.