Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Ubistvo policajaca

Advokat danas uhapšenog zbog ubistva policajaca tvrdi da Obradov ima alibi

ubistvo policajaca
Ubistvo sarajevskih policajaca

Dodao je da će više informacija o svemu imati nakon što njegovog branjenika ispita postupajući tužilac

Bojan Veselinović, advokat Miloša Obradova sa Pala, koji se dovodi u vezu sa ubistvom dvojice sarajevskih policajaca, za Faktor je potvrdio da je njegov branjenik predat u nadležnost Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, ali je kazao i to da “ne zna iz čega proizilazi osnov sumnje” da je njegov branjenik uradio to za šta se sumnjiči, jer, kako je kazao, ima neosporiv alibi.

– Obradov je u vrijeme ubistva policajaca bio pod nadzorom MUP-a RS. On je tog jutra, između pola četiri i četiri sata, učestvovao u tuči na Palama, zbog čega je intervenisala polciija. Policija je tada bila na mjestu događaja, razdvajala ih, uzimala od njega i ostalih učesnika tuče izjave, tako da on u to vrijeme nikako nije mogao biti na mjestu ubistva policajaca. Ne znam iz čega oni izvode osnov sumnje, jer je nesporno da je Obradov bio na Palama – kazao je advokat.

Dodao je da će više informacija o svemu imati nakon što njegovog branjenika ispita postupajući tužilac.

Pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) uhapsili su jučer Obradova na području Pala, zbog sumnje da je učestvovao u direktnom izvršenju ubistva sarajevskih policajaca Adisa Šehovića i Davora Vujinovića. Radi se o osobi koja je već privođena tokom istrage ovog slučaja.