Advokat iz Banjaluke brutalno pretučen tokom racije

milan malešević

Milan Malešević, advokat iz Banjaluke, tvrdi da su ga u Gradišci, nakon racije u jednom od kafića, brutalno pretukli policajci.

“Jednom policajcu, tokom racije, postavio sam zahtjev da me persira dok me legitimiše, te sam ga zamolio da se predstavi i da mi da broj značke. U roku od 20 sekundi me osam policajaca brutalno pretuklo na ulici, a onda su me doveli u stanicu, gdje sam proveo 15 sati”, naglašava Malešević.

Ovaj advokat dodaje da se to dogodilo u noći između subote i nedjelje, te ističe da su ga policajci tukli po glavi, vratu, leđima, rukama i nogama, odnosno po čitavom tijelu, pišu Nezavisne novine.

“Riječ je o pripadnicima Stanice javne bezbjednosti Gradiška, a i komandir je prisustvovao toj raciji”, navodi Malešević.

On tvrdi da je potom poslat u pritvor, iz kojeg je izašao juče, i to s izvještajem o počinjenju krivičnog djela ometanje službenog lica u vršenju službene radnje. Ukazana mu je, ističe, medicinska pomoć.

“Prvo je Hitna pomoć bila došla u stanicu policije, a onda sam išao u bolnicu, pošto mi je bilo loše. Potom sam ponovo vraćen u pritvor”, naglašava Malešević.

Malešević je, inače, rođen u Gradišci, gdje je u noći između subote i nedjelje bio na jednom slavlju, a nastanjen je u Banjaluci, gdje ima advokatsku kancelariju.

Bojan Škorić, načelnik SJB Gradiška, rekao je da su policijski službenici vršili kontrolu i legitimisanje lica u jednom od ugostiteljskih objekata.

“Prilikom vršenja tih službenih radnji, M.M. je fizički nasrnuo na jednog od policijskih službenika, te je nakon toga, uz upotrebu sredstava sile, lišen slobode”, naveo je Škorić, koji je potvrdio da je jedan od policajaca lakše povrijeđen.