Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

begov han

Agonija porodice Mešeljević traje tri mjeseca, Ibrahima (6) još traže

mjesto gdje se ibrahim utopio

Iako je od ove tragedije, kakvu ne pamte naši prostori, prošlo više od tri mjeseca i uprkos nadljudskim naporima timova uključenih u potragu, dječak još nije pronađen

Agonija Mešeljevića iz Begovog Hana kod Žepča nastavlja se iz dana u dan, a od 14. maja ove godine, kada je šestogodišnji dječak Ibrahimom Mešeljevićem, vozeći bicikl, pao s mostića ispred porodične kuće u nabujali Mračajski potok, u bolom shrvanoj porodici nadaju se nekim vijestima.

Nažalost, do danas ni traga od šestogodišnjaka.

U potragu za dječakom bili su uključeni timovi Kantonalne uprave civilne zaštite Zeničko-dobojskog kantona (ZDK), Federalne uprave civilne zaštite, SNIK “Atom“ Zavidovići, pripadnici Specijalne policije ZDK-a, RK “Bosna“ Zenica, GSS Zavidovići, GSS Žepče, vatrogasci, lovci, rafting i kajak klubovi, porodica, prijatelji i mještani, međutim, bez rezultata.

Iako je od ove tragedije, kakvu ne pamte naši prostori, prošlo više od tri mjeseca i uprkos nadljudskim naporima timova uključenih u potragu, dječak još nije pronađen, a neutješna porodica iz dana u dan očekuje neku vijest i da se dječak, konačno, pronađe i barem na taj način dobiju koliki-toliki smiraj.

Podsjetimo, kobnog dana kada je dječak pao u potok, usljed ogromnog šoka, nesretni roditelji hospitalizirani su u Kantonalnoj bolnici Zenica. Ispred porodične kuće mogli su se čuti jecaji i plač.

Kompletan Begov Han bio je obavijen tugom i niko nije mogao vjerovati da malenog, vedrog i nasmijanog dječaka više nikada neće vidjeti kako vozi bicikl u ovom kraju.