Crna hronika

begov han

Agonija porodice Mešeljević traje tri mjeseca, Ibrahima (6) još traže

19/08/2019

Iako je od ove tragedije, kakvu ne pamte naši prostori, prošlo više od tri mjeseca i uprkos nadljudskim naporima timova uključenih u potragu, dječak još nije pronađen

Agonija Mešeljevića iz Begovog Hana kod Žepča nastavlja se iz dana u dan, a od 14. maja ove godine, kada je šestogodišnji dječak Ibrahimom Mešeljevićem, vozeći bicikl, pao s mostića ispred porodične kuće u nabujali Mračajski potok, u bolom shrvanoj porodici nadaju se nekim vijestima.

Nažalost, do danas ni traga od šestogodišnjaka.

U potragu za dječakom bili su uključeni timovi Kantonalne uprave civilne zaštite Zeničko-dobojskog kantona (ZDK), Federalne uprave civilne zaštite, SNIK “Atom“ Zavidovići, pripadnici Specijalne policije ZDK-a, RK “Bosna“ Zenica, GSS Zavidovići, GSS Žepče, vatrogasci, lovci, rafting i kajak klubovi, porodica, prijatelji i mještani, međutim, bez rezultata.

Iako je od ove tragedije, kakvu ne pamte naši prostori, prošlo više od tri mjeseca i uprkos nadljudskim naporima timova uključenih u potragu, dječak još nije pronađen, a neutješna porodica iz dana u dan očekuje neku vijest i da se dječak, konačno, pronađe i barem na taj način dobiju koliki-toliki smiraj.

Podsjetimo, kobnog dana kada je dječak pao u potok, usljed ogromnog šoka, nesretni roditelji hospitalizirani su u Kantonalnoj bolnici Zenica. Ispred porodične kuće mogli su se čuti jecaji i plač.

Kompletan Begov Han bio je obavijen tugom i niko nije mogao vjerovati da malenog, vedrog i nasmijanog dječaka više nikada neće vidjeti kako vozi bicikl u ovom kraju.

Komentari

Autor: Dnevni avaz

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.