advokat potvrdio

Ajla Sadiković koja je pucala na supruga puštena na slobodu

ajla sadikovic suprug (1)

Ajla Sadiković u svojoj je izjavi navela da je Denis kockao i drogirao se, te da je svoj život pokušao srediti kada su počeli skupa živjeti, a njegova majka, koja radi za UN-u, sredila mu je posao u Africi

Ajla Sadiković, vojnik Oružanih snaga BiH, koja se sumnjiči da je iz pištolja “tetejca” ranila supruga Denisa 24. juna u sarajevskom naselju Ciglane, puštena je na slobodu.

Ovu informaciju za „Avaz“ je potvrdio Izet Baždarević, advokat Sadiković.

Ona je ranije ispričala da ju je maltretirao suprug. Kritičnog dana Denis je, prema njenim riječima, u jednom momentu desnom rukom zamahnuo prema leđima.

Isprepadana Ajla pomislila je da njen suprug ima pištolj za pojasom. U strahu da će je na kraju i ubiti, izvukla je svoj “tetejac” iz tašne i ispalila hitac. Ajla je svog supruga i dok su bili u vanbračnoj vezi prijavljivala zbog nasilja.

I nakon pucnjave supružnici nisu stali. Denis je tvrdio da nije siledžija.

– Ona je išla s namjerom da me ubije. Jesam joj u automobilu kojim je došla gore pronašao dva računa iz hotela u kojem je bila s ljubavnikom. Bio sam ljut i ona se bojala moje reakcije, zato i je zapucala. Da policajac nije zagalamio “lezi”, ona bi i drugi metak ispalila i vjerovatno me ubila – kazao je tada Denis Sadiković.

Ajla Sadiković u svojoj je izjavi navela da je Denis kockao i drogirao se, te da je svoj život pokušao srediti kada su počeli skupa živjeti, a njegova majka, koja radi za UN-u, sredila mu je posao u Africi.

– Denis je posuđivao novac i sve gubio kockajući. Ostala sam s njim da bih mu pomogla da izađe iz tog pakla. Digla sam kredit jer su ga ganjali kamatari. Pokušavali smo i da dobijemo dijete, pa sam digla kredit za vantjelesnu oplodnju. Denis je prije nego što će se zastalno vratiti u Sarajevo napravio prijestup u Africi i bile su velike šanse da će izgubiti posao. Kad smo radili vantjelesnu oplodnju, otišli smo u Budvu i tamo me prebio na mrtvo ime – opisala je Ajla život s Denisom.