Crna hronika

Akcija “Alpe”: Uhapšene dvije osobe zbog krijumčarenja kokaina

01/09/2015

Po nalogu tužitelja iz Posebnog odjela za organizirani kriminal, gospodarski kriminal i korupciju Tužilaštva BiH, policijski djelatnici MUP-a RS, na području Prnjavora i Laktaša, lišili su slobode dvije osobe osumnjičene za krijumčarenje opojnih droga i krivotvorenje novca, navodi se iz Tužilaštva BiH, prenosi Anadolu Agency (AA).

Slobode su lišeni Vaskrsije Tošić iz Prnjavora i Zoran Ćustić iz Laktaša.

Akcija „Alpe“ rezultat je višemjesečne koordinirane istrage koju su vodili Tužiteljstvo BiH i MUP RS. Osobe lišene slobode osumnjičene su da su određeni vremenski period, tijekom 2015. godine vršile krijumčarenje i prodaju opojne droge „kokain“, na području Prnjavora, Banja Luke, Laktaša i drugih mjesta, kao i prodavanje krivotvorenih novčanica valute euro u apoenima od 100 i 500 eura.

Prema prikupljenim dokazima, osumnjičeni su opojnu drogu „kokain“, prodavali za oko 2000 eura za 50 grama odnosno 4000 eura za 100 grama opojne droge.

Ova akcija rezultat je dobre i koordinirane suradnje između Tužiteljstva BiH i MUP-a RS, a sa ciljem procesuiranja osoba osumnjičenih za teška kaznena djela, kojima se narušava sigurnosna situacija i sigurnost građana u svim krajevima BiH.

Osumnjičene osobe će u zakonskom roku biti predate tužitelju, koji će ispitati osumnjičene nakon čega će donijeti odluku o pokretanju prijedloga za određivanje mjere pritvora ili mjera zabrane u skladu sa zakonom.

Istraga u predmetu kodnog naziva „Alpe“ se nastavlja.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.