Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Akcija “Arsenal”: Tužilaštvu dostavljeni izvještaji protiv pet osoba

hapsenje akcija arsenal
Foto: Nezavisne novine

Policijska uprava Banjaluka danas je Okružnom javnom tužilaštvu Banjaluka dostavila izvještaj protiv tri osobe koje su juče lišene slobode u okviru akcije “Arsenal” i dvije osobe za kojima policija traga, javlja Anadolu Agency (AA).

Kako se navodi u saopštenju iz Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka, izvještaj je dostavljen protiv Zorana Tešanovica (1981), Milana Milanovicá (1994) i Zorana Ćevriza (1989), svi iz Banjaluke i dva osumnjičena lica koja nisu dostupna organima gonjenja, zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo Neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga.

“Okružno javno tužilaštvo Banjaluka će staviti prijedlog Sudu za raspisivanjem potjernice za dva osumnjičena lica koja nisu dostupna organima gonjenja”, navodi se u saopštenju.

Osumnjičeni su lišeni slobode u okviru šestomjesečne zajedničke akcije Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka, Uprave za organizovani i teški kriminalitet MUP-a RS, i Policijske uprave Banjaluka.

“U proteklom periodu osumnjičena lica su vršila nabavku i preprodaju opojnih droga kokain i marihuana korisnicima na području Grada Banjaluka”, stoji u saopštenju tužilaštva.

Osumnjičeni su sprovedeni radi ispitivanja u Okružno javno tužilaštvo Banjaluka, nakon čega će u nastavku postupka istrage, tužilac odlučiti o stavljanju prijedloga za određivanje mjere pritvora.