Crna hronika

Hercegovina

Akcija FUP-a: Tri osobe uhapšene zbog trgovine drogom, poznat njihov identitet

02/03/2020
Foto: FUP

Za osobom D.S. na snazi je bila centralna potraga raspisana na osnovu Naredbe Općinskog suda u Mostaru zbog kaznenog djela ugrožavanje sigurnosti te je isti predan na dalju nadležnost sudskoj policiji Federacije Bosne i Hercegovine

Policijski službenici Federalne uprave policije su u nedjelju, 1. marta pod nadzorom Kantonalnog tužiteljstva Hercegovačko-neretvanskog kantona lišili slobode tri osobe inicijala V.P. (1964.), D.S. (1986.) iz Mostara i Z.K. (1975.) iz Stoca zbog kaznenog djela nedozvoljene proizvodnje i stavljanje u promet opojnih droge.

Osoba inicijala V.P. se također sumnjiči za kazneno djelo naavođenja na prostituciju

Za osobom D.S. na snazi je bila centralna potraga raspisana na osnovu Naredbe Općinskog suda u Mostaru zbog kaznenog djela ugrožavanje sigurnosti te je isti predan na dalju nadležnost sudskoj policiji Federacije Bosne i Hercegovine.

Uhapšeni su Vesna Periša (56), Denis Srpak (34) iz Mostara i Zoran Komnenović iz Stoca zbog nedozvoljene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga.

Uhapšena Periša također se sumnjiči za krivično djelo navođenja na prostituciju iz člana 210. Krivičnog zakona Federacije Bosne i Hercegovine.

Dnevni avaz otkriva da je među uhapšenima Denis Srpak, za kojim je bila raspisana centralna potraga na osnovu naredbe Općinskog suda u Mostaru zbog krivičnog djela ugrožavanja sigurnosti. On je predat u daljnju nadležnost Sudskoj policiji Federacije Bosne i Hercegovine.

U sklopu navedenih aktivnosti, a postupajući po naredbi Općinskog suda u Mostaru, izvršeni su pretresi vozila i ugostiteljskog objekta, dok su još uvijek u tijeku pretresi stambenih objekata koje koriste osumnjičeni na području gradova Mostar i Stolac, priopćeno je u ponedjeljak iz Federalne uprave policije.

Do sada je prilikom pretresa pronađeno i oduzeto cca. 1,5 kg materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu “Amfetamin”, određena količina zeljste materije koja asocira na opojnu drogu „Cannabis Sativa L“, te drugi predmeti traženi Naredbom Suda, a koji potiču ili se dovode u vezu s gore navedenim kaznenim djelom.

Osobe lišene slobode će biti kriminalistički obrađene u službenim prostorijama Federalne uprave policije, te će u zakonskom roku biti predana uz Izvješće o počinjenom kaznenom djelu, na dalju obradu Kantonalnom tužiteljstvu HNK-a.

Značajnu potporu u provođenju ovih aktivnosti pružila je Obavještajno sigurnosna agencija BiH, dok su asistenciju pružali policijski službenici Ministarstva unutarnjih poslova HNK-a, navodi se u saopštenju.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.