Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Na području Hercegovine

Akcija FUP-a: Uhapšeno šest osoba, zaplijenjena velika količina duhana

federalna-policija-uhicenje

Tokom istrage prikupljeni su dokazi da se osumnjičeni duže vrijeme bave krijumčarenjem i nedozvoljenim prometom duhana, cigareta i duhanskih prerađevina

Pripadnici Federalne uprave policije /FUP/ od jutros vrše pretrese objekata i vozila na sedam lokacija na području Mostara, Gruda i Širkokog Brijega, u kojima je zaplijenjena veća količina duhana i uhapšeno šest lica zbog neovlaštenog prometa akciznih proizvoda.

Prilikom pretresa zaplijenjena je veća količina izrezanog duhana, duhana spremnog za rezanje, cigareta bez akciznih markica, kao i nekoliko mašina za rezanje duvana, saopšteno je iz Tužilaštva BiH.

Tokom istrage prikupljeni su dokazi da se osumnjičeni duže vrijeme bave krijumčarenjem i nedozvoljenim prometom duhana, cigareta i duhanskih prerađevina, navodi se u saopštenju.

Osumnjičeni će biti predati postupajućem tužiocu, koji će nakon ispitivanja donijeti odluku o daljim aktivnostima u predmetu.

Akcija se sprovodi uz asistenciju pripadnika MUP-a Hercegovačko-neretvanskog i Zapadno-hercegovačkog kantona, a po nalogu tužioca iz Posebnog odjeljenja za organizovani i privredni kriminal i korupciju.

Na terenu se nalazi istražilac Tužilaštva BiH koji koordiniše aktivnosti policijskih službenika.