Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Akcija “Golf”: Od juna do augusta zaplijenjeno osam kilograma marihuane

policija rs2
FOTO Ilustracija

U operativnoj akciji kodnog naziva “Golf”, sprovedenoj na području Republike Srpske od juna do augusta zaplijenjeno je više od osam kilograma marihuane.

Načelnik Sektora kriminalističke policije Policijske uprave /PU/ Istočno Sarajevo Nebojša Popović rekao je da su pod nadzorom i po naredbi Okružnog tužilaštva u Istočnom Sarajevu u periodu juni-avgust pripadnici Uprave za organizovani i teški kriminalitet Republike Srpske i policijskih uprava Istočno Sarajevo, Doboj i Trebinje preduzimali operativne aktivnosti na suzbijanju neovlaštene proizvodnje i prometa opojnih droga.

Popović je na konferenciji za novinare rekao da je ova akcija rezultirala podnošenjem izvještaja Okružnom tužilaštvu u Istočnom Sarajevu protiv četiri poznata lica zbog sumnje da su u tom periodu na području Republike Srpske vršila promet i prodaju opojne droge.

On je istakao da su juče na području Istočnog Sarajeva, na osnovu prethodno prikupljenih operativnih saznanja, pripadnici Policijske stanice Istočno Novo Sarajevo pronašli automobil “be-em-ve” crne boje koji je 10. avgusta ukraden u opštini Ilidža u Kantonu Sarajevo, a u vlasništvu je lica čiji su inicijali U.H. iz Našica, Hrvatska.

Prema njegovim riječima, po naredbi Osnovnog suda na Sokocu policija je izvršila pretres stana i drugih prostorija koje koristi lice čiji su inicijali M.N., nastanjeno u Ulici vojvode Radomira Putnika u Istočnom Novom Sarajevu i pronašli ukradeno vozilo.

“Nakon prikupljanja svih činjenica u vezi sa ovim događajem nadležnom tužilaštvu će protiv M.N. biti podnesen izvještaj o počinjenom krivičnom djelu prikrivanje”, dodao je Popović.