Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Bijeljina

Akcija “Kristal”: 12 uhapšenih, oduzeta droga, oružje i 10.000 KM

muprs
Ilustracija

Iz MUP-a RS ističe se da je u toku kriminalistička obrada lica lišenih slobode

Dvanaest lica lišeno je slobode, a na deset lokacija izvršeni su pretresi u nastavku operativne akcije “Kristal” koja se sprovodi na širem području Bijeljine sa ciljem razbijanja organizovane kriminalne grupe koja se duži vremenski period bavila preprodajom opojnih droga, saopšteno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova /MUP/ Srpske.

Srna nezvanično saznaje da su slobode lišeni Mladen Todorović, Vukašin Burić, Nikola Simić, Petar Vasić, Predrag Savić, Mile Petrović, Maksim Maksimović, Nenad Arapović, Radoslav Simić, Nebojša Nogić, svi iz Bijeljine, te Savo Simić i Jovan Lakić iz Ugljevika.

U saopštenju se dodaje da akciju realizuju policijski službenici Uprave za organizovani i teški kriminalitet MUP Republike Srpske i Policijske uprave Bijeljina.

“U današnjim aktivnostima policijski službenici su pronašli i oduzeli oko 200 grama praškaste materije koja asocira na opojnu drogu kokain, pištolj, 10.000 KM, više mobilnih telefona i sim kartica i drugih predmeta”, navodi se u saopštenju.

Iz MUP-a RS ističe se da je u toku kriminalistička obrada lica lišenih slobode.

Sve aktivnosti u akciji “Kristal” provode se pod nadzorom Okružnog javnog tužilaštva Bijeljina. Akcija se nastavlja i u narednom periodu, dodaje se u saopštenju.

Akcijom “Kristal” obuhvaćeno je i lišeno slobode do sada ukupno 23 lica, protiv kojih je ili će biti podneseni izvještaji zbog izvršenja 17 krivičnih djela i to krivična djela neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga iz Člana 207 stav 1 i 3, omogućivanje uživanja opojnih droga iz Člana 208, nedozvoljen promet oružja ili eksplozivnih materija iz Člana 361 Krivičnog zakona Republike Srpske i vrbovanje radi međunarodne prostitucije iz člana 187 Krivičnog zakona BiH. /