Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Akcija MUP-a KS i SIPA-e: Pretresi na 34 lokacije, uhapšene 22 osobe

sipa-hapsenje
Ilustracija

Pripadnici MUP-a Kantona Sarajevo i Agencije za istrage i zaštitu BiH (SIPA) pretresli su stambene, poslovne i pomoćne objekte na 34 lokacije u ovom kantonu i uhapsili 22 lica osumnjičena da su u proteklom periodu počinila više krivičnih djela organizovanog kriminala u vezi sa proizvodnjom i trgovinom droge.

Prilikom pretresa u akciji pod kodnim nazivom “Praznik” pronađena je i oduzeta veća količina droge, opreme za proizvodnju i preprodaju droge, mobilnih telefona, računarske opreme, novca, vatrenog oružja, municije, eksplozivnih naprava, dokumentacije i jedan putnički automobil, saopšteno je i MUP-a Kantona Sarajevo.

Nastavlja se rad na rasvjetljavanju i dokumentovanju krivičnih djela i lica osumnjičenih za njihovo izvršenje, kao i na pronalasku još 10 osumnjičenih lica za kojima se traga.

Uhapšeni su osumnjičeni da su počinili više krivičnih djela organizovanog kriminala u vezi sa krivičnim djelom ovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga i krivičnim djelom posjedovanje i omogućavnaje uživanja opojnih droga.