Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Akcija Panonika: Uhapšena jedna osoba zbog droge

fup akcija

Policijski službenici Federalne uprave policije (FUP) jučer su, nakon provedene istrage, pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona, realizovali operativnu akciju “Panonika” na području tog kantona.

U sklopu navedene akcije, a na osnovu naredbe Općinskog suda u Tuzli, izvršen je pretres putničkog motornog vozila, te je uhapšena jedna osoba iz Tuzle incijala E.Đ.(1988. godište) koje se dovodi u vezu s krivičnim djelom ”Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga”.

Prilikom pretresa pronađeno je i oduzeto oko pet kilograma NN materije koja svojim izgledom asocira na drogu „spid“, mobilni telefonski aparati i SIM kartice, te drugi predmeti koji se dovode u vezu s predmetnim krivičnim djelom.

Uhapšena osoba je kriminalistički obrađeno u službenim prostorijama Federalne uprave policije, te će danas biti predato uz Izvještaj o izvršenom krivičnom djelu na dalju nadležnost Kantonalnom tužilaštvu Tuzlanskog kantona.

Asistenciju u realizaciji operativne akcije je pružalo Ministarstvo unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona, saopćeno je iz FUP-a.