Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Akcija SIPA-e: Uhapšene dvije osobe, pronađena labaratorija za uzgoj “skanka”

sipa buca potok (5)
Ilustracija

Pripadnici Agencije za istrage i zaštitu (SIPA) BiH uhapsili su dva lica na području Sarajeva, te pretresli objekte na tri lokacije u kojima je pronađena droga.

Prilikom pretresa tokom akcije “Gabela” pronađeno je i privremeno oduzeto 126,3 grama droge “spid”, 27,1 gram marihuane, dvije stabljike kanabisa, tegla sa “skankom”, plastična vrećica sa 0,5 kilograma mješavina duhana i “skanka”, oprema za laboratoriju u kojoj se uzgaja “skank”.

Pronađeni su digitalna vaga, boca sa nepoznatom tekućinom, sa natpisom “metanol”, plastična vrećica sa nepoznatom bijelom praškastom materijom, automatatska puška sa okvirom u kojem se nalazilo devet metaka kalibra devet milimetara, ručna bomba, okvir za pištolj sa pet metaka kalibra 7,65 milimetara, 400 KM, mobilni telefon sa dvije kartice, saopšteno je iz SIPA-e.

Dva lica, koja su lišena slobode zbog postojanja osnova sumnje da su počinila krivično djelo neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, biće predata na dalje postupanje Tužilaštvu Kantona Sarajevo, pod čijim nadzorom je izvedena akcija.