bosanska gradiška

Akcija Transporter: Uhapšena još jedna osoba

mup-rs-hapsenje

Lice je predato policijskim službenicima Uprave za organizovani i teški kriminalitet Ministarstva unutrašnjih poslova RS, koji su nakon kriminalističke obrade, lice sproveli u Tužilaštvo BiH

U okviru operativne akcije „Transporter“ danas, 19.11.2021. godine na Graničnom prelazu Gradiška lišeno je slobode lice incijala R.T. iz Bosanske Gradiške od strane pripadnika GP Gradiška.

Lice je predato policijskim službenicima Uprave za organizovani i teški kriminalitet Ministarstva unutrašnjih poslova RS, koji su nakon kriminalističke obrade, lice sproveli u Tužilaštvo BiH.

U akciji Transporter uhapšeno je više osoba, a Sud BiH je odredio jednomjesečni pritvor osumnjičenima: Bojanu Cvijetiću, Aleksandaru Nikoliću, Saši Rađeviću, Mladenu Milovanoviću, Ivanu Juriću i Draganu Kresojeviću odredio mjeru pritvora.

“Pritvor prema ovom rješenju može trajati najduže mjesec dana, računajući od dana lišenja slobode, tj. od 16.11.2021. do 16.12.2021. godine, ili do nove odluke Suda. Pritvor je određen zbog postojanja posebnih pritvorskih razloga propisanih članom 132. stav 1. tačke a), b) i c) Zakona o krivičnom postupku BiH u odnosu na sve osumnjičene odnosno zbog opasnosti od bjekstva, bojazni da će uništiti ili sakriti dokaze, te utjecati na svjedoke i zbog bojazni da će ponoviti ili dovršiti pokušano krivično djelo.

Bojan Cvijetić, Aleksandar Nikolić, Saša Rađević, Mladen Milovanović, Ivan Jurić i Dragan Kresojević osumnjičeni su da su počinili krivično djelo organizirani kriminal iz člana 250. stav 2. i 3. Krivičnog zakona Bosne i Hercegovine (KZ BiH), u vezi s krivičnim djelom neovlašteni promet opojnim drogama iz člana 195. stav 1. KZ BiH”, saopćeno je iz Suda BiH.