Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Akcije u KS i SBK: Uhapšeno devet osoba zbog dilanja droge

hapsenje ilu
Ilustracija

Pripadnici MUP-a KS-a i SBK-a su u dvije odvojene akcije u cilju suzbijanja i sprečavanja krivičnih djela iz oblasti zloupotrebe opojnih droga uhapsili ukupno devet osoba.

U policijskoj akciji kodnog naziva Malta dva pripadnici MUP-a KS su, priveli Harisa Osmića (26) iz Splita te Muhameda Brulića (22) i Almina Bublina (24) iz Sarajeva, zbog sumnje da su na području Sarajeva preprodavali drogu, piše Oslobođenje.

Pretresom osumnjičenih koji se terete za neovlaštenu trgovinu narkoticima, kao i stambenih objekata koje koriste osumnjičeni na području općina Novo Sarajevo i Novi Grad te pretresom Bublinovog vozila, pronađena je i oduzeta određena količina marihuane, dva mobitela, jedna digitalna vaga i određena suma novca u raznim apoenima i valutama. Ne navodeći imena osumnjičenih, u Tužilaštvu KS-a nam je rečeno da je zatražen pritvor za osumnjičenu trojku, zbog sumnje da bi boravkom na slobodi mogli da ponovo krivično djelo.

S druge strane policajci SBK su pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Travnik uhapsili šest osoba. Privedeni su Bakir H. (1991), Edin M. (1980), Muharem S. (1978), Edin M. (1986), Ajdin H. (1983) i Vernes T. (1987).

Pripadnici MUP-a SBK-a su na osnovu pribavljene naredbe Općinskog suda Kiseljak, pretresli nekoliko lokacija i vozila i tom prilikom su pronađeni speed, marihuana, mobiteli, te drugi predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa krivičnim djelima iz oblasti zloupotrebe opojnih droga. Osumnjičena grupa iz ove akcije predata je Kantonalnom tužilaštvu Travnik na saslušanje.