Crna hronika

Ljudska nepažnja

Aktivno više požara u Tomislavgradu, neki prijete i kućama

02/03/2021

Požari su gašeni od ranih jutarnjih sati te je intervencijom vatrogasaca spriječeno njihovo daljnje širenje

Na području općine Tomislavgrad u utorak je bilo aktivno pet požara u kojima je gorjela suha trava i nisko rastinje, a vatrena stihija u jednom je trenutku zaprijetila šumama i naseljenim mjestima.

Kako Fena doznaje od zapovjednika Profesionalne vatrogasne postrojbe Tomislavgrad, Mate Jurčevića požari su tokom dana zahvatili područje oko naselja Mrkodal, zatim Bukovica, Zavelim i Vinice, a u večernjim satima i oko zaseoka Galečić pored Šuice.

Požari su gašeni od ranih jutarnjih sati te je intervencijom vatrogasaca spriječeno njihovo daljnje širenje.

U gašenju svih požara, pored djelatnika Profesionalne vatrogasne postrojbe Tomislavgrad, sudjelovali su i tomislavgradski šumari.

Jurčević je posebno upozorio na opasnost požara koji se već nekoliko dana pojavljuje na prostoru od Zavelima prema Vinici gdje vatra ‘guta’ suhu travu i nisko rastinje na nepristupačnom terenu te je ušla u prostor bukove šume.

– Vatrogasci će ujutro biti spremni za gašenje tog požara s druge strane kako ne bi ugrozili kuće u Vinici – kazao Jurčević.

Dodao je kako su svi požari izazvani ljudskom nepažnjom zbog čega su na mjesto događaja izlazili i pripadnici Policijske postaje Tomislavgrad.

Komentari

Autor: Fena

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.