Potvrđena optužnica

Aldin Demirović bacio bombu ispred kuće gdje je bio okupljen veliki broj ljudi

bomba333 (1)

Optuženom Demiroviću je na teret stavljeno počinjenje dva krivična djela u sticaju, i to “Izazivanje opće opasnosti” i “Nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija”

Kantonalno tužilaštvo Unsko-sanskog kantona je podiglo, a Općinski sud u Bosanskoj Krupi potvrdio optužnicu protiv Aldina Demirovića (35) iz Bosanske Krupe zbog bacanja ručne bombe na mjestu gdje je bio okupljen veći broj ljudi u Bosanskoj Krupi, u junu 2020. godine.

Optuženom Demiroviću je na teret stavljeno počinjenje dva krivična djela u sticaju, i to “Izazivanje opće opasnosti” i “Nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija”.

On je u popodnevnim satima 16.juna ove godine, u Bosanskoj Krupi, bacio ručnu bombu ispred kuće osobe s kojim ima neriješene imovinske odnose, a koja se nalazi u gusto naseljenom gradskom naselju.

Uslijed eksplozije bombe došlo je do materijalne štete na tri vozila, kao i na kućama i poslovnim objektima u neposrednoj blizini mjesta eksplozije.

Provjerom kroz evidencije, Tužilaštvo je utvrdilo da je Demiroviću u 2019. godini sudskom presudom izrečena uvjetna osuda kojom je određeno da mu se zbog prethodno učinjenog krivičnog djela ‘nasilničko ponašanje’ izriče kazna zatvora u trajanju od tri mjeseca, koja se neće izvršiti ukoliko u roku od dvije godine ne počini novo krivično djelo.

Obzirom da je navedena krivična djela optuženi Demirović počinio u vrijeme provjeravanja, Kantonalno tužilaštvo Unsko-sanskog kantona je optužnicom predložilo opoziv predmetne uvjetne osude.

U narednom periodu se očekuje zakazivanje ročišta za izjašnjenje o krivnji kod Općinskog suda u Bosanskoj Krupi, saopćeno je iz Kantonalnog tužilaštva USK Bihać.