Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

zločin u istočnoj ilidži

Alem vlastitog oca nasmrt pretukao šipkom pred njegovom sestrom

ubistvo

Komšije porodice Kopić su u šoku. Medijima su ispričali da nisu mogle ni da naslute da će doći do ovakve tragedije. Ništa nisu ni vidjeli ni čuli, sve do momenta kada je pred kuću Kopića došla policija

Alem Kopić (37), koji je uhapšen zbog sumnje da je u nedjelju u Istočnoj Ilidži metalnom šipkom ubio oca Selima i pretukao tetku Š.K., sam je pozvao policiju i prijavio im se, pišu Nezavisne novine.

Šta je prethodilo zločinu treba da se utvrdi, ali zasad sve ukazuje na to da je svemu kumovala porodična svađa, koja je okončana stravičnim zločinom.

“Uglavnom, Alem je sam pozvao policiju i ispričao im šta je uradio. Istragom je utvrđeno da je šipkom izudarao oca, te da je jednom udario i tetku Š.K., koja je tih momenata pokušala da spasi svog brata Selima”, otkrivaju izvori “Nezavisnih”.

Međutim, jedan od komšija ove porodice ispričao je da je čuo da je sukob izbio kada se Alem posvađao sa tetkom.

“Navodno je on krenuo da se obračuna sa njom i tada se umiješao njegov otac Selim i stao u odbranu svoje sestre. Alem je tada napao i oca i brutalno ga izudarao šipkom”, ističe ovaj komšija.

Komšije porodice Kopić su u šoku. Medijima su ispričali da nisu mogle ni da naslute da će doći do ovakve tragedije. Ništa nisu ni vidjeli ni čuli, sve do momenta kada je pred kuću Kopića došla policija.

“Nikad se nije čulo da glasnije pričaju, a kamoli da se svađaju. Užasnuti smo ovim što se dogodilo. Selim je bio veliki majstor za obradu metala. Oni su povratnici i bili su dobre komšije. Uvijek pozdrave kada se sretnemo i sve ovo nas je mnogo potreslo. Ko zna šta se dogodilo. Još ne mogu da vjerujem”, rekao je novinarima jedan od komšija Kopića.

Naši sagovornici upućeni u istragu ističu da je metalna šipka pronađena i biće korištena kao dokaz u predstojećem postupku.

Iz Policijske uprave Istočno Sarajevo, uz navođenje inicijala, potvrdili su da su uhapsili Alema Kopića, a terete ga za ubistvo oca te nanošenje povreda tetki.

“Osumnjičen je da je 20. juna hladnim oružjem u Ulici Kasindolskog bataljona nanio povrede S.K. i Š.K. iz Istočne Ilidže. S.K. je u JZU Bolnica ‘Srbija’ u Istočnom Sarajevu preminuo, dok su Š.K. konstatovane povrede”, naveli su juče iz PU Istočno Sarajevo.

Nezvanično saznajemo da će Okružno javno tužilaštvo Istočno Sarajevo najvjerovatnije zatražiti pritvor za osumnjičenog.