Tuga u cazinu

Amina je imala dvije želje, poginula je a nijednu nije dočekala

amina

Stravična saobraćajna nesreća dogodila se prekjučer na putu Cazin – Lojićka. Prema riječima sagovornika, Kapić je bio iskusni instruktor, koji je taj posao obavljao godinama

Senad Kapić, instruktor i vlasnik autoškole „Kapić“ iz Cazina, još i ne zna da mu je poginula kandidatkinja Amina Beširević (18), maturantica Druge srednje škole u Cazinu, potvrdili su za Dnevni avaz članovi njegove porodice.

Kapić se nakon tragedije oporavlja u Kantonalnoj bolnici u Bihaću.

– Ljekari su nam savjetovali da mu zbog njegovog zdravstvenog stanja ne saopćimo tužnu vijest. Zadobio je lomove rebara i povrede glave. Otežano je disao pa je priključen na aparat za disanje. U stabilnom je stanju, ali u velikom šoku. Ušli smo mu na dvije minute, ali su nam ljekari savjetovali da ga ništa ne ispitujemo i ne razgovaramo – kažu članovi porodice Kapić.

Stravična saobraćajna nesreća dogodila se prekjučer na putu Cazin – Lojićka. Prema riječima sagovornika, Kapić je bio iskusni instruktor, koji je taj posao obavljao godinama.

– U policiji su kazali da je natovareni kontejner bio prazan te da ga je zanijelo – dodali su naši sagovornici.

U Drugoj srednjoj školi muk i tišina. Direktor škole Haris Ćoralić, koji se u trenutku razgovora vraćao iz posjete porodici Beširević, kaže da je nesretna Amina trebala za dva mjeseca okončati školovanje.

– Veliki je ovo šok, prije svega gubitak za njenu porodicu. Najteže psihički sve ovo podnosi njena majka, koja je u teškom stanju… Žena se izgubila kada nas je vidjela, nisam uspio progovoriti ni riječ – kaže Ćoralić.

Prema njegovim riječima, Amina je bila uzorna učenica.

– Imala je dvije želje, kao i svi maturatni. Prva je da okonča vozački, a druga da završi srednju školu. To, nažalost, nije dočekala. Pogođeni smo ovom situacijom i možda bi najbolje bilo da prešutimo. Međutim, određene riječi utjehe moraju se uputiti porodici. Okončao se mladi život, ostali su nedosanjani snovi. Mnogi roditelji u Amini vide svoju djecu, a mnogi profesori svoju učenicu… Ne znaš koliko ti neko znači dok ga ne izgubiš. Bila je dio naše porodice– zaključio je Ćoralić.

Ruža na klupi

Kolege nastradale Amine također su pogođene tragedijom. Tužna atmosfera jučer je vladala u učionici… Na klupi gdje je do jučer slušala predavanja svojih profesora, stoji ruža… Direktor Druge srednje škole potvrdio je da danas neće biti nastave u drugoj smjeni, jer će svi zajedno ići na dženazu i ukop Amine.