Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Anel Sejfović pušten na slobodu, na dan pljačke banke bio u zatvoru!

IMG_20151107_161143 copy
Foto: I. Kralj

Anel Sejfović koji je uhapšen jučer u Sarajevu zajedno sa još četiri osobe u Sarajevu zbog sumnje da su učestvovali u pljački poslovnice “Raiffeisen banke” na Ilidži, pušten je na slobodu.

Kako smo jutros i objavili, Anel Sejfović je u četvrtak na dan pljačke bio u zatvoru u Ustikolini gdje izdražava kaznu, a u petak je pušten na vikend. Puštanje na slobodu Anela Sejfovića potvrdio je i njegov advokat Mirsad Sipović.

Na slobodu je puštena i Alma Sejfović, dok su preostalo troje uhapšenih predati u nadležnost Tužilaštva KS, među njima i druga uhapšena ženska osoba Nizama Beširević.

– Za dvije osobe se još traga i za njima je raspisana potjernica. Policija je pretresla šest stanova i dva vozila. Pronađeni su mobiteli, kompjuterske jedinice, crtane skice, nacrti, pisani materijal i garderoba. Novac nije pronađen i ne zna se još gdje je. Također se još na zna da li su pljačkaši ili zaštitari ispalili hitac koji je usmrtio Bašića, kazao je Irfan Nefić, portparol MUP-a KS.

IMG_20151107_161109 copy

Razbojnici su prilikom pljačke Raiffeisen banke, prema nezvaničnim informacijama, odnijeli viši od 200.000 maraka.

Podsjetimo, pljačkaši su upali u banku, pucali u plafon te oteli veću sumu novca. Potom su se dali u bijeg alfa romeom, te pucali i usmrtili prolaznika Kemu Bašića. Za njima je u potjeru krenula mobilna interventna ekipa koja je, kako navode u zaštitarskoj agenciji Securitas, na lice mjesta došla u roku od tri minute, a potom su na lice mjesta stigle i dvije patrole policijskih službenika IV PU. Tom prilikom razbojnici su pucali u pravcu zaštitara, a nakon toga su zapalili vozilo.

IMG_20151107_161156 copy

Iz Securitasa navode da je biciklista pogođen na cesti koja veže Veliku aleju na Ilidži i izletište Stojčevac.