hrvatska

Anida (28) izgubila život u teškoj saobraćajnoj nesreći

nesreca-zagreb (1)

Tačne okolnosti tragedije bit će poznate nakon što policija dovrši istraživanje

U stravičnoj prometnoj nesreći koja se dogodila u srijedu pod okriljem noći na 25. kilometru zagrebačke zaobilaznice, između čvorova Lučko i Buzin, život je izgubila 28-godišnja Anida Z. iz Travnika, javlja Jutarnji list.

Nesretna djevojka je, naime, bila suvozačica u Audiju A3 švicarskih nacionalnih oznaka koji se u jednom trenutku, oko 2.35 sati, zbog nedržanja dovoljnog razmaka, zabio u zadnji dio teretnjaka s prikolicom srbijanskih oznaka.

I dok su 42-godišnji vozač, inače švicarski državljanin, te 22-godišnja putnica iz BiH, koja je sjedila na zadnjem sjedištu prevezeni u bolnicu na sanaciju ozljeda, 28-godišnjoj djevojci, nažalost, nije bilo spasa. Njeno je tijelo prevezeno na Zavodu za sudsku medicinu i kriminalistiku, nakon čega će ga preuzeti ožalošćena porodica i organizirati prijevoz do Travnika.

Kako neslužbeno saznaje Jutarnji list, vozač se ne sjeća kako je do nesreće došlo, a prema dostupnim informacijama, putovali su iz Švicarske za Bosnu i Hercegovinu te su kroz Hrvatsku bili samo na proputovanju. Iz okolice Zuricha, gdje žive, krenuli su u ranim poslijepodnevnim satima utorka računajući da će s prvim zrakama sunca u zoru doputovati u rodnu BiH. Međutim, vozača je najvjerovatnije svladao umor koji se pokazao kobnim na zagrebačkoj zaobilaznici kada se velikom brzinom zabio u kamion.

Policija je uviđajem koji je potrajao ostatak noći i cijelo prijepodne, utvrdila da vozač Audija nije držao sigurnosni razmak na cesti te je prilikom sustizanja skupa vozila ispred njega, a u izbjegavanju naleta, u kočenju skrenuo na lijevu prometnu traku te se zabio u stražnji dio srbijanskog kamiona kojim je upravljao 48-godišnji državljanim Srbije. Nakon što 42-godišnji državljanin Švicarske bude otpušten s bolničkog liječenja, preuzet će ga policija i suočiti s kaznenom prijavom.

Jedna od prijateljica poginule djevojke s kojom su novinari razgovarali kroz suze je jedva smogla snage nam reći da se s Anidom trebala naći, da joj je kupila poklončić za uspomenu nakon što je proljetos okrenula novu stranicu i u Švicarsku otišla trbuhom za kruhom upustivši se u poduzetničke vode.