Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

MUPZDK

Apel policije: Prepoznajete li ovu ženu? Prevarila je banku za 200.000 KM

prevara zdk banka
Foto: MUPZDK

U okviru aktivnosti na rasvjetljavanju i dokumentovanju navedenog krivičnog djela, policijski službenici su identifikovali i procesuirali tri osobe

Policija Zeničko-dobojskog kantona (ZDK) uputila je apel građanima za pomoć u identifikaciji osobe osumnjičene za krivična djela “Prevara” i “Krivotvorenje isprave”, kao krivično djelo “Saučiniteljstvo”, putem kojih je pribavljena protivpravna imovinska korist u iznosu od 200.000 KM.

-Policijski službenici Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona, preduzimaju mjere i radnje na dokumentovanju krivičnog djela “Prevara” i krivičnog djela “Krivotvorenje isprave” u vezi sa krivičnim djelom “Saučiniteljstvo”, koje je izvršeno na štetu Raiffeisen bank d.o.o. Sarajevo i Ć.H. iz Sarajeva, kojom prilikom je pribavljena protivpravna imovinska korist u iznosu od 200.000,00 konvertibilnih maraka, za što se sumnjiče četiri osobe, saopćeno je iz MUP-a ZDK.

prevara raiffeisen banka
Foto: MUPZDK

U okviru aktivnosti na rasvjetljavanju i dokumentovanju navedenog krivičnog djela, policijski službenici Sektora kriminalističke policije su identifikovali i procesuirali tri osobe koje se sumnjiče za izvršenje istog, te je Kantonalnom tužilaštvu Zeničko-dobojskog kantona dostavljen izvještaj o počinjenom krivičnom djelu protiv istih.

Kako bi se pomenuto krivično djelo u potpunosti rasvijetlilo, a svi počinioci procesuirali u skladu sa zakonom, Uprava policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona je dobila saglasnost postupajućeg tužioca Kantonalnog tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona za javno objavljivanje fotografije još jedne osumnjičene osobe sa ciljem identifikacije i pronalaska iste.

Iz policije apeluju na građane da ukoliko raspolažu bilo kakvim informacijama koje mogu pomoći u identifikaciji i lociranju iste, da o tome odmah obavijeste najbližu policijsku stanicu besplatnim pozivom na telefonski broj 122 ili na broj 032/449–250 u Operativnom centru Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona.