Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Arminu i Branku 9 godina zatvora zbog zlostavljanja i mučenja

juric-i-jasarevic
Osuđeni Jurić i Jašarević

Okružni sud u Doboju povećao je kazne Teslićanima Arminu Jašareviću (25) i Branku Juriću (24) za zlostavljanje, mučenje i brutalno premlaćivanje Bogdana Rakića (19) te ih je pravosnažno osudio na po četiri godine i šest mjeseci zatvora. Drugostepeni sud djelimično je uvažio žalbu dobojskog okružnog javnog tužioca, a odbacio žalbe advokata optuženih, prenosi Dnevni avaz.

Prema optužnici, Jašarević i Jurić, zajedno sa jednim muškarcem, koji je 1. novembra 2016. godine vozio Fiat, odvezli su Bogdana na planinu Borja. Jedan od zlostavljača je, po dolasku na planinu, rekao vozaču da zaustavi vozilo te da ostavi upaljena kratka svjetla i ostane unutra.

Bogdan Rakić

Udarili su Rakića u grudni koš, nakon čega se mladić prevrnuo nazad nekoliko metara. Naredili su mu da dođe do njih, što je on učinio, a onda su ga izudarali nogama. Jedan od nasilnika izvadio je makaze iz jakne te su mladiću naizmjenično sjekli kosu, bradu i trepavice na lijevom oku.

Rakić je pao otežano dišući, dok mu je krv išla iz usta i nosa. Naredili su mu da se skine go, a nešto kasnije i da se obuče. Dok se oblačio, dobio je novo naređenje da gaćama obriše krv.

Jedan od napadača tada je iz vozila izvadio sajlu i njom vezao Rakića za drvo, a kako se mladić požalio da otežano diše, odvezao ga je, ali iživljavanje nije prestalo. Naredili su mu da skoči unazad niz liticu u šumi i da pije urin. Nakon toga su nastavili sa mlaćenjem, a onda su mu naredili da sjedne u vozilo te su krenuli prema Tesliću.