Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

gornji vakuf-uskoplje

Autobus sletio sa ceste, 16 osoba povrijeđeno

gornji vakuf nesreca – gvu.ba (1)

Teško povrijeđeni prevezeni su u bolnice gdje im je ukazana pomoć, saobraćaj je bio obustavljen više od dva sata

Danas u poslijepodnevnim satima desila se saobraćajna nesreća na putu prema Grnici, Gornji Vakuf – Uskoplje. U autobusu koji se prevrnuo nakon što se sudario sa putničkim vozilom, nalazili su se putnici, tačnije radnici koji putuju iz prve smjene svojim kućama, piše portal gvu.ba.

U mjestu Pajić polje na području Gornjeg Vakufa oko 15.30 sati prevrnuo se autobus nakon što se sudario sa putničkim vozilom, tom prilikom povrijeđeno je 16 osoba. Kako je kazao glasnogovornik Ministarstva unutrašnjih poslova Srednjobosanskog kantona Hasan Hodžić četiri osobe su teže povrijeđene dok je 12 putnika zadobilo lakše povrede.

– Danas oko 15.30 sati na lokalnom putu u mjestu Pajić polje dogodila se saobraćajna nesreća u kojoj su učestvovali putničko motorno vozilo “fiat” kojim je upravljala S. Z. iz Gornjeg Vakufa i autobus “mercedes” kojim je upravljao A.D. iz Bugojna – kazao je Hodžić.

Pripadnici MUP-a SBK izvršili su uviđaj.

Teško povrijeđeni prevezeni su u bolnice gdje im je ukazana pomoć, saobraćaj je bio obustavljen više od dva sata, piše gvu.ba.